
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات بخش خصوصی گفت: وزارت نیرو با صادرات برق توسط بخش خصوصی موافق نیست و سازمان برنامه و بودجه با وارد کردن عوارض به حساب برق موافق نیست که برای رفع مشکلات حوزه انرژی باید راه حلهای فردی توسط بخش خصوصی ارائه شود.
به گزارش برق نیوز، معاون حقوقی، امور مجلس و پشتیبانی وزارت نیرو با تاکید بر اینکه برق مورد نیاز کشور باید با مشارکت بخش خصوصی تامین شود گفت:استان کرمان در آینده به ۲ هزار مگاوات برق تولیدی نیاز دارد که برای تحقق این مهم ضرورت همکاری بخش غیردولتی را میطلبد.
رضا انجم شعاع روز چهارشنبه در نشست مسائل برق و انرژی استان کرمان با حضور اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیتهای استان کرمان برای تامین انرژی جنوب شرق کشور افزود: این استان ظرفیت توسعه در بخشهای مختلف از جمله انرژی را دارد.
وی تصریح کرد: ۲ هزار و ۲۰۰ مگاوات برق و بیش از ۶ میلیارد متر مکعب سالانه آب در استان کرمان مصرف میشود که رقم بالایی است.
نماینده مردم ایلام و عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: مشکلات را میشناسیم امام قادر به تصمیم گیری جدی برای رفع آن نیستیم و در این راستا از سال ۸۰ تا ۹۴ در مجموع دولت ۷۵۰ میلیارد دلار در انرژی یارانه پرداخت کرده است.
جلال میرزایی افزود: با استفاده از این روش پرداخت یارانه به توسعه نمیتوان رسید و این امر راه حل مشکلات کشور نیست.
وی تصریح کرد: مشکل ما تصمیم گیری است و بنا بر اعلام کارشناسان مدیریت و برنامه ریزی کشور باید تعدیلی در پرداخت یارانهها صورت گیرد و قیمتها واقعی شود، اما ارادهای در این زمینه در کشور وجود ندارد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: امسال به نام رونق تولید نامگذاری شده و دولت برای رفع مشکلات تولید اهتمام دارد، اما همچنان برخی به شعارها بسنده میکنند و در اجرا مشکل داریم، در مدیریت کلان کشور کسی قابل پذیرش ریسک نیست و کسی حاضر نمیشود هزینهای پرداخت کند.
وی با اشاره به مشکلات بخش خصوصی افزود: وزارت نیرو با صادرات برق توسط بخش خصوصی موافق نیست و سازمان برنامه و بودجه با وارد کردن عوارض به حساب برق موافق نیست که برای رفع مشکلات حوزه انرژی باید راه حلهای فردی توسط بخش خصوصی ارائه شود.
مشکل اصلی انرژی تحریم کشور است
رئیس کمیته انرژیهای نو و تجدیدپذیر مجلس شورای اسلامی هم گفت: اصل مشکلات انرژی کشور به تحریمها بازمی گردد و تحریمها حوزه تولید، توزیع و مصرف انرژی را با مشکل روبرو کرده است و برای رفع مشکلات باید راه حلی پیدا کرد.
محمد خالدی افزود: تولید انرژی زیربنای توسعه است و کشورهای پیشرفته هم میزان مصرف انرژی بالایی داشته و هم سرانه مصرف خانگی متعادل تری دارند.
وی با بیان اینکه آمارها نشان میدهد ایران در حال توسعه است و برای تولید برق سرمایه گذاری میکند عنوان کرد: دولت و مجلس شورای اسلامی در شرایط تحریم اعتقاد به تکیه بربخش خصوصی دارند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بخش خصوصی در شرایط تحریم نباید زمین بخورد و تمامی قسمتهای کشور به این بخش واگذار شود و دولت باید وظیفه حاکمیتی خود را دنبال کند.
منبع: ایرنا