
یک کارشناس اقتصادی با بیان این که دولت یازدهم در راستای کنترل تورم، نقدینگی را مهار کرد، گفت: طبق آمار بانک مرکزی، حجم نقدینگی در عرض ۳ سال دو برابر شده و اکنون ۱۰۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی در صورت حسابها وجود دارد.
مجید رضا حریری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس به وضعیت حجم نقدینگی کشور طی یکی دو سال اخیر اشاره کرد و گفت: دولت یازدهم سعی کرده است نقدینگی را در راستای کنترل تورم مهار کند.
وی افزود: صورت حسابها و آمار بانک مرکزی نشان میدهد که حجم نقدینگی در دولت یازدهم در عرض ۳ سال دو برابر شده و اکنون ۱۰۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی در آمار و صورتحسابها وجود دارد.
حریری با اشاره به اینکه این آمارها واقعی نیست، افزود: بخشی از این رقم مربوط به طلب بانکها از دولت و بخش خصوصی است که وصول نشده و هرسال ۲۰ درصد روی آن میکشند و میگویند موجودی ما این رقم است که واقعی نیست.
نایب رئیس اتاق ایران و چین تصریح کرد: در سطح بازار با کمبود شدید نقدینگی مواجه هستیم که خود محل اشکال است، چرا که طبق استاندارد جهانی باید سرعت گردش پول ۵ بار در سال باشد که اکنون ۱٫۷ است.
به گفته حریری در عین حال اگر تسهیلات مالی هم وجود داشته باشد، توزیع آن عادلانه نیست و اگر یک دولت یکی دو بار هم تصمیم گرفته که تسهیلاتی بدهد، به نفع بنگاههای بزرگ و خودروسازها بوده نه صنایع کوچک و تقریباً توزیع عادلانه در بنگاههای کوچک صورت نمیگیرد.
وی افزود: حتی همان طرحی که دولت برای بسته موقت خروج از رکود و خودروسازها در نظر گرفته بود، منتج به نتیجه نشد و باید از ماه آینده منتظر به تعویق افتادن پرداختها و درگیری بانکها و خودروسازها بود.
بنابر اعتقاد رئیس کمیسیون صادرات و واردات اتاق ایران حتی طرح دولت برای خودروسازها هم به نتیجه نرسید، تا جایی که آمار خودروسازها نشان از کاهش تولید دارد و تنها در این میان بانکها برنده این میدان شدند.